Ingredience (2 porce):
- 2 velké chlebové placky
- 400g konzervovaných scezených a propláchnutých fazolí (nejlépe směs)
- 1 avokádo, nasekané
- 4 velká rajčata, zbavená semínek a nasekaná
- 1 svazku jarních cibulek, nakrájených
- 1 červená chilli paprička, nasekaná
- 400g tuňáka ve vlastní šťávě (ve vodě), okapaného
- 3 lžíce francouzského dresinku z obchodu nebo zálivka podle našeho tipu
Postup:
Chlebové placky nasucho opečte, třeba v toustovači. Jakmile vychladnou, natrhejte je na větší kusy. Promíchejte fazole, avokádo, rajčata, cibulky a chilli papričku. Tuňáka rozdělte na vločky, posypte jím salát a zakápněte ho zálivkou. Lehce promíchejte a podávejte. Křupavé placky jednoduše přikusujte nebo nalámejte a přimíchejte k salátu.
Zdroj: www.apetitonline.cz