Ingredience (4 porce):
- 1 limeta, nakrájená na čtvrtky
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 1 lžička kari koření
- 1 lžíce rajčatového pyré
- 400?g konzervované čočky, scezené a propláchnuté, znovu scezené
- 2 lžíce čatní, nejlépe mangového + trocha k podávání
- 4 filety z bělomasé mořské ryby, každý o váze asi 140?g
- sůl a pepř
- nasekaný koriandr k podávání (nemusí být)
Postup:
Jemně nasekejte jednu čtvrtku limety i s kůrou. Ve středně velkém kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibulku. Smažte asi pět minut, až změkne a začne zlátnout. Přidejte kari i rajčatové pyré a smažte ještě minutu. Přilijte dvě deci vody a čatní, vsypte čočku a nasekanou limetu. Poduste do zhoustnutí; trvá to asi pět minut. Na pánvi rozehřejte zbylý olej, rybu osolte a opepřete. Filety opečte dozlatova – chce to tak pět minut z každé strany. Ryby i čočku zakápněte trochou limetové šťávy. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, chcete-li, a doplněné chlebovými plackami.
Zdroj: www.apetitonline.cz