Ingredience:
PALAČINKY:
- 100 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- citronová kůra
- špetka soli
- olej
NÁPLŇ:
- 3 kostky žervé
- hrst čerstvých bylinek
- 2 malé skleničky kaviáru (černý, červený)
- sůl
- mletý pepř
Postup:
Žervé vymícháme se směsí sekaných bylinek, kaviárem, osolíme, opepříme.
Z mouky, mléka a vejce vymícháme hladké lité těsto, ochutíme citronovou kůrou, solí a přidáme trochu oleje. Těsto necháme chvilku odstát a pečeme velmi tenké palačinky.
Po upečení necháme palačinky zchladnout a mažeme je tenkou vrstvou náplně, zarolujeme. Spojíme párátkem, aby se nám palačinka při krájení nerozbalila a mezi párátky krájíme šikmé řezy.
Zdroj: www.ceskatelevize.cz