Ingredience:
- 4 mražené filety z mořskéryby (losos nebo treska) po 140g
- 2 větší pórky
- 100g mraženého hrášku
- 150ml zakysané smetany
- lžíci nasekaného čerstvého kopru nebo estragonu
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Ryby z obou stran poprašte solí a pepřem. Pórkům odkrojte kořínky a zbavte je poškozených částí. Pak pórky podélně rozřízněte, důkladně propláchněte a příčně co nejjemněji nakrájejte. Z pečicího papíru ustřihněte čtyři čtverce o straně 40cm a do středu položte plátek ryby. Na ten navršte hrášek, nakrájený pórek a dvě lžíce zakysané smetany. Posypte koprem a ještě trochu osolte a opepřete. Vytvořte balíčky a položte je na talíř v mikrovlnné troubě. Vařte pět minut při nejvyšším výkonu. Papír odstraňte a rybu podávejte se zbylou smetanou. Nejlepší přílohou jsou vařené (nové) brambory.
Zdroj: www.apetitonline.cz