Ingredience:
- 100g fazolových klíčků
- 250g širších nudlí
- 2 mrkve nakrájené na tenké nudličky
- svazek jarní cibulky nasekané na kousky
- 1/4 okurky nakrájené na tenké plátky (dobře to jde pomocí škrabky na brambory)
- 200g vařených oloupaných krevet
NA ZÁLIVKU:
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa či bílého vinného octa
- lžíci jemně nasekaného čerstvého zázvoru
- rozmačkaný stroužek česneku
- lžičku medu
- sezamový olej k podávání (lze vynechat)
Postup:
Fazolové klíčky vložte do misky a na 10 minut je ponořte do studené vody (budou křupavější). Ve velkém hrnci mezitím uvařte podle návodu nudle. Nudle sceďte a zchlaďte studenou vodou z kohoutku. Nechte dobře okapat. Vsypte je do mísy a smíchejte s mrkví, jarní cibulkou, okurkou, krevetami a fazolovými klíčky. Na zálivku smíchejte slunečnicový olej, sójovou omáčku, ocet, zázvor, česnek a med. (Jestli pokrm připravujete na později, můžete v téhle fázi uložit salát i zálivku – zvlášť! – do ledničky.) Před podáváním salát přelijte zálivkou a lehce promíchejte. Nakonec ho ještě zakapejte sezamovým olejem.
Zdroj: www.apetitonline.cz