Orientální krevetový salát s nudlemi

Orientální krevetový salát s nudlemi

Ingredience:

  • 100g fazolových klíčků
  • 250g širších nudlí
  • 2 mrkve nakrájené na tenké nudličky
  • svazek jarní cibulky nasekané  na kousky
  • 1/4 okurky nakrájené na tenké plátky (dobře to jde pomocí škrabky    na brambory)
  • 200g vařených oloupaných krevet

NA ZÁLIVKU:

  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa či bílého  vinného octa
  • lžíci jemně nasekaného čerstvého  zázvoru
  • rozmačkaný stroužek česneku
  • lžičku medu
  • sezamový olej k podávání  (lze vynechat)

Postup:

Fazolové klíčky vložte do misky a na 10 minut je ponořte do studené vody (budou křupavější). Ve velkém hrnci mezitím uvařte podle návodu nudle. Nudle sceďte a zchlaďte studenou vodou z kohoutku. Nechte dobře okapat. Vsypte je do mísy a smíchejte s mrkví, jarní cibulkou, okurkou, krevetami a fazolovými klíčky. Na zálivku smíchejte slunečnicový olej, sójovou omáčku, ocet, zázvor, česnek a med. (Jestli pokrm připra­vujete na později, můžete v téhle fázi uložit salát i zálivku – zvlášť! – do ledničky.) Před podáváním salát přelijte zálivkou a lehce promíchejte. Nakonec ho ještě zakapejte sezamovým olejem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz