Ingredience (4 porce):
- 400g těstovin farfalle (mašličky)
- 6 lžic panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 400g konzervovaného tuňáka, scezeného
- 80g vypeckovaných a rozpůlených černých oliv
- 2 lžíce propláchnutých kaparů
- svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Farfalle uvařte podle návodu na obalu. Pak je sceďte tak, aby na dně hrnce zůstala trocha vody. Vraťte těstoviny do hrnce, přidejte olivový olej a česnek a na mírném plameni minutu opatrně míchejte; farfalle do sebe krásně natáhnou všechny vůně a chutě. Pak už jen promíchejte se zbylými přísadami, podle chuti osolte a opepřete a podávejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz