Farfalle s tuňákem, olivami a kapary

Farfalle s tuňákem, olivami a kapary

Ingredience (4 porce):

  • 400g těstovin farfalle (mašličky)
  • 6 lžic panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 400g konzervovaného tuňáka, scezeného
  • 80g vypeckovaných a rozpůlených černých oliv
  • 2 lžíce propláchnutých kaparů
  • svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
  • sůl a pepř na dochucení


Postup:

Farfalle uvařte podle návodu na obalu. Pak je sceďte tak, aby na dně hrnce zůstala trocha vody. Vraťte těstoviny do hrnce, přidejte olivový olej a česnek a na mírném plameni minutu opatrně míchejte; farfalle do sebe krásně natáhnou všechny vůně a chutě. Pak už jen promíchejte se zbylými přísadami, podle chuti osolte a opepřete a podávejte.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz