Nakládaný sleď

Nakládaný sleď

Ingredience:

  • 8 sledích filetů
  • 1–2 cibule
  • 250 ml octa
  • 250 ml vody
  • 2,5 lžičky soli
  • 50 cukru krupice
  • 12 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 hřebíčky

 

Postup:

Ocet, vodu, sůl, cukr a koření přiveďte k varu, filety ve skleněné nebo nerezové láhvi proložte proužky cibule a zalejte vroucím lákem. Nechte alespoň tři dny v chladu odležet a začněte ochutnávat. Ještě jemnější maso získáte, když filety nejdřív naložíte na tři dny pouze do soli, poté opláchnete, osušíte a pokračujete stejně jako v receptu.

 

Zdroj: www.prozeny.cz