Krevetový salát s kukuřicí a vajíčky

Krevetový salát s kukuřicí a vajíčky

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 6 lžic citronové nebo limetkové šťávy
  • 4 lžíce sladké chilli omáčky
  • 4 jarní cibulky
  • sůl na dochucení
  • 4 srdíčka hlávkového salátu,  pečlivě omytá
  • 400g plechovku kukuřičných zrn, scezených
  • 300g drobnějších, nejlépe třešňových rajčátek
  • 250g vařených loupaných krevet

 

Postup:

Vajíčka uvařte v mírně osolené vodě natvrdo (trvá to osm minut). Pak je vložte do misky se studenou vodou a tam je zatím nechte. Na zálivku si v misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu a chilli omáčku. Cibulky nakrájejte šikmo na tenké plátky a vmíchejte do zálivky. Ochutnejte a případně osolte. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kolečka. Srdíčka salátu rozdělte na jednotlivé listy a ty položte na čtyři talíře. Na salát dejte kukuřičná zrna, na ně přepůlená nebo rozčtvrcená rajčata, krevety a vejce. Zakapejte zálivkou a podávejte.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz