Ingredience:
- 4 vejce
- 4 lžíce olivového oleje
- 6 lžic citronové nebo limetkové šťávy
- 4 lžíce sladké chilli omáčky
- 4 jarní cibulky
- sůl na dochucení
- 4 srdíčka hlávkového salátu, pečlivě omytá
- 400g plechovku kukuřičných zrn, scezených
- 300g drobnějších, nejlépe třešňových rajčátek
- 250g vařených loupaných krevet
Postup:
Vajíčka uvařte v mírně osolené vodě natvrdo (trvá to osm minut). Pak je vložte do misky se studenou vodou a tam je zatím nechte. Na zálivku si v misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu a chilli omáčku. Cibulky nakrájejte šikmo na tenké plátky a vmíchejte do zálivky. Ochutnejte a případně osolte. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kolečka. Srdíčka salátu rozdělte na jednotlivé listy a ty položte na čtyři talíře. Na salát dejte kukuřičná zrna, na ně přepůlená nebo rozčtvrcená rajčata, krevety a vejce. Zakapejte zálivkou a podávejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz