Ingredience (4 porce):
- ryba 4 porce (bílá, např. halibut nebo treska, celkem 800 g)
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- olej (na potření a opečení)
NA HLÁVKOVÝ ŠPENÁT:
- olej olivový 100 gramů
- citron 1 kus (šťáva a nastrouhaná kůra)
- smetana 200 gramů
- salát hlávkový 500 gramů
- sůl
- pepř bílý (mletý)
Postup:
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a necháme ji zpěnit. Přilijeme citronovou šťávu, zalijeme smetanou a pozvolna zavaříme. Pak přidáme očištěné listy salátu, osolíme, opepříme a již dále nevaříme. Porce ryby osolíme, opepříme, potřeme je olejem a opečeme z obou stran na grilovací pánvi vytřené olejem. Teplý hlávkový „špenát“ rozdělíme na talíře, přidáme opečené porce ryby a ihned podáváme.
Zdroj: www.chutastyl.cz