Hlávkový „špenát“ s grilovanou bílou rybou

Hlávkový „špenát“ s grilovanou bílou rybou

Ingredience (4 porce):

  • ryba 4 porce (bílá, např. halibut nebo treska, celkem 800 g)
  • sůl
  • pepř bílý (mletý)
  • olej (na potření a opečení)

NA HLÁVKOVÝ ŠPENÁT:

  • olej olivový 100 gramů
  • citron 1 kus (šťáva a nastrouhaná kůra)
  • smetana 200 gramů
  • salát hlávkový 500 gramů
  • sůl
  • pepř bílý (mletý)


Postup:

V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a necháme ji zpěnit. Přilijeme citronovou šťávu, zalijeme smetanou a pozvolna zavaříme. Pak přidáme očištěné listy salátu, osolíme, opepříme a již dále nevaříme. Porce ryby osolíme, opepříme, potřeme je olejem a opečeme z obou stran na grilovací pánvi vytřené olejem. Teplý hlávkový „špenát“ rozdělíme na talíře, přidáme opečené porce ryby a ihned podáváme.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz