Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem

Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem

Ingredience:

  • 650g nových, neloupaných, pečlivě omytých brambor; jsou-li velké,    podélně je rozpůlte
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 8 malých, nejlépe třešňových rajčat
  • 180g tuňáka z konzervy
  • 200g čerstvých nebo konzervovaných zelených fazolí, přepůlených
  • několik hrstí špenátu, nejlépe mladých listů; jsou-li velké, natrhaných
  • sůl a pepř na dochucení


Postup:

Brambory vložte do hlubokého hrnce s vroucí vodou a vařte deset až patnáct minut, dokud nezměknou. Mezitím udělejte zálivku – smíchejte pesto a olej. Rajčata rozpulte, tuňáka vyklopte z konzervy a rozdrolte. Fazole přidejte na poslední tři minuty vaření k bramborám. Brambory s fazolemi slijte, osušte a nasypte do salátové mísy. Vmíchejte špenát, aby se od zeleniny trochu ohřál. Osolte a opepřete. Rajčata a tuňáka nasypte navrch, všechno pokapejte pestovým dresinkem a jemně promíchejte.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz