Ingredience:
- 650g nových, neloupaných, pečlivě omytých brambor; jsou-li velké, podélně je rozpůlte
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 4 lžíce olivového oleje
- 8 malých, nejlépe třešňových rajčat
- 180g tuňáka z konzervy
- 200g čerstvých nebo konzervovaných zelených fazolí, přepůlených
- několik hrstí špenátu, nejlépe mladých listů; jsou-li velké, natrhaných
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Brambory vložte do hlubokého hrnce s vroucí vodou a vařte deset až patnáct minut, dokud nezměknou. Mezitím udělejte zálivku – smíchejte pesto a olej. Rajčata rozpulte, tuňáka vyklopte z konzervy a rozdrolte. Fazole přidejte na poslední tři minuty vaření k bramborám. Brambory s fazolemi slijte, osušte a nasypte do salátové mísy. Vmíchejte špenát, aby se od zeleniny trochu ohřál. Osolte a opepřete. Rajčata a tuňáka nasypte navrch, všechno pokapejte pestovým dresinkem a jemně promíchejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz