Ingredience:
- 25 velkých nevyloupaných krevet (s hlavami)
- Sůl
- Olej
- 5 stroužků česneku, rozmělněných nožem
- Kousek zázvoru, nastrouhaný
- 3–4 chilli papričky, zbavené semínek, tence pokrájené
- Nasekaný koriandr
NA OMÁČKU:
- 150 ml kečupu
- 2–4 lžíce cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžíce octa
Postup:
Krevety osolíme a necháme deset minut odpočinout. Pak je na oleji osmažíme do poloměkka, tedy asi minutu dvě z každé strany. V míse smícháme suroviny na omáčku. Na pár kapkách oleje osmahneme česnek, zázvor i chilli papričky. Pak do pánve přilijeme i omáčku a přivedeme k varu. Přidáme předsmažené krevety, promícháme, aby se vše spojilo a minutu až dvě zahříváme..