Ingredience:
- 4 tresčí filety okolo 180g, bez kůže
- větší hrst nasekaných listů petrželky
- 4 lžíce zakysané smetany
- lžíci křenové omáčky (např. Krenex)
- skrojky citronu na pokapání
- sůl a pepř
Postup:
Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete. Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí. Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň čtyři až pět minut, dokud ryba nezbělá. Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte dvě až tři minuty stát. Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem. Ideální přílohou jsou vařené brambory.
Zdroj: www.apetitonline.cz