Treska na smetaně

Treska na smetaně

Ingredience:

  • 4 tresčí filety okolo 180g, bez kůže
  • větší hrst nasekaných listů petrželky
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • lžíci křenové omáčky (např. Krenex)
  • skrojky citronu na pokapání
  • sůl a pepř

Postup:

Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete. Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí. Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň čtyři až pět minut, dokud ryba nezbělá. Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte dvě až tři minuty stát. Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem. Ideální přílohou jsou vařené brambory.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz