Salát s rýží a krevetami

Salát s rýží a krevetami

Ingredience:

  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané najemno
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na proužky
  • 2 vejce, prošlehaná
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 svazek jarních cibulek, na tenká kolečka
  • 250 g předvařených krevet, oloupaných
  • 1 lžíce sójové omáčky + trochu navíc

Postup:

Rýži si uvaříme dle návodu. Ve woku nebo velké pánvi zahřejeme olej. Vsypeme česnek a chilli papričku a 10 vteřin opatrně opékáme, aby se nepřipekly. Vsypeme rýži, scezenou a okapanou, minutu zprudka smažíme za stálého míchání a pak ji shrnem k jedné straně pánve. Na volné místo vlijeme vejce a mícháme je, aby se srazila. Až budou skoro hotová, promícháme je s rýží, vsypeme hrášek, po 2 minutách přidáme krevety a sójovou omáčku, prohřejeme a podáváme.