Obložená bageta z azurového pobřeží

Obložená bageta z azurového pobřeží

Ingredience:

  • 4 malé nebo 2 velké bagety (tmavé mají výraznou chuť)
  • 130g vypeckovaných černých oliv
  • 250g rajčat
  • několik řapíků celeru
  • 50g žampionů
  • konzervu sardinek
  • olivový olej na potření baget  a zakapání náplně
  • případně trochu slané vody na potření baget


Postup:

Bagety příčně překrojte a z každého kusu podélně odkrojte asi třetinu (horní, vypouklejší část; použijete ji pak jako ,pokličku‘). Trochu vydlabejte střídku a vnitřek potřete olivovým olejem. Aby se vám bageta snáze stlačila, můžete ji zvnějšku potřít slanou vodou. Olivy nakrájejte na kolečka, rajčata, řapíky celeru a žampiony na jemné plátky a sardinky na tenké proužky. Všechno úhledně naklaďte do bagetové ‚vaničky‘, zakapejte zbytkem oleje a překryjte ‚pokličkou‘ z odkrojeného vršku. Každou bagetu obraťte a zatěžte třeba talířem, na který položíte například konzervu, a nechte pod zátěží a v chladu odpočívat asi půl hodiny. Bageta se stlačí, takže se vám bude snadněji jíst, chlebové těsto navíc krásně nasákne náplní. Ta také nemá šanci se vysypat. Vložte bagety do ná­doby, ve které je ponesete na piknik.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz