Pečený losos s pomeranči

Pečený losos s pomeranči

Ingredience (4 porce):

  • losos 4 kusy (4 filety, nebo steak 250g)
  • pomeranče 2 kusy
  • brokolice 1 kus
  • mrkev karotka 1 kus (oloupaná)
  • máslo 40 gramů
  • sójová omáčka 2 lžíce
  • olej slunečnicový 2 lžíce
  • sůl

Postup:

Porce lososa opláchneme, osušíme, potřeme sójovou omáčkou smíchanou se šťávou z jednoho pomeranče a necháme v chladu alespoň 20 minut odležet. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky, karotku nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme plátky mrkve a povaříme je asi minutu. Pak přidáme růžičky brokolice a vaříme společně další minutu. Zeleninu ihned prudce zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Odleželé rybí porce zprudka opečeme z obou stran v pánvi na oleji, přeložíme do pekáčku, poklademe plátky z druhého dobře omytého pomeranče a vložíme na 8 - 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C. Odkapanou karotku s brokolicí krátce prohřejeme na rozehřátém másle, rozdělíme na talíře, přidáme porce lososa a podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz