Ingredience:
- mrkev 1 kus (velká)
- cuketa 1 kus
- cibule 1 kus (velká)
- fenykl 1 kus (čerstvý - bulva)
- sůl
- cukr
- česnek 2 stroužky
- tymián 1 snítka
- rozmarýn 1 snítka
- olej olivový 3 lžíce
- ocet Balsamico 3 lžíce (tmavý)
- siven 2 plátky (velké filety)
- máslo 1 lžička
Postup:
Troubu vyhřejeme na 120 °C. Mrkev očistíme a nakrájíme 1 cm tlustá kolečka. Cuketu omyjeme a nakrájíme na 2 cm tlustá kolečka. Cibuli očistíme, fenykl omyjeme a obojí nakrájíme na plátky.
Zeleninu lehce osolíme a osladíme a necháme chvíli pracovat. Česnek očistíme a rozdrtíme. Mrkev a cibuli osmažíme na 2 lžících oleje, pak přidáme cuketu, fenykl a bylinky, zalijeme balzamikem a dáme do trouby. Filety omyjeme, osušíme, potřeme česnekem posolíme a popepříme a zprudka osmažíme na zbytku oleje a na másle. Přidáme k zelenině a dopečeme v troubě. Ihned podáváme.
Zdroj: www.chutastyl.cz