Ingredience:
- 4 plátky pevné bělomasé ryby (třeba aljašská treska), bez kostí a s kůží
- 2 lžíce olivového oleje
- 500g malých, například třešňových rajčátek (větší rajčata rozkrojte na čtvrtky)
- 50g černých oliv, odpeckovaných a přepůlených
- 25g piniových jadérek (lze nahradit loupanými mandlemi)
- hrst lístků čerstvé bazalky
- trochu olivového oleje na zakapání
- sůl a pepř
Postup:
Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z jedné strany osolené a opepřené plátky ryby, kůží dolů. (Trvá to asi 2–3 minuty.) Přesuňte je do pekáčku. Rajčata rozpulte a rozestřete je v pekáčku okolo plátků ryby. Posypte je olivami a piniovými jadérky, dosolte a dopepřete. Vložte do trouby a 12–15 minut pečte, až bude ryba křehká. Opatrně vyjměte z trouby, posypte bazalkovými lístky a zakápněte trochou oleje.
Zdroj: www.apetitonline.cz