Filé po italsku

Filé po italsku

Ingredience:

  • 4 plátky pevné bělomasé  ryby (třeba aljašská treska), bez kostí a s kůží
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500g malých, například třešňových rajčátek (větší rajčata rozkrojte  na čtvrtky)
  • 50g černých oliv, odpeckovaných a přepůlených
  • 25g piniových jadérek (lze nahradit loupanými mandlemi)
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • trochu olivového oleje na  zakapání
  • sůl a pepř


Postup:

Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z jedné strany osolené a opepřené plátky ryby, kůží dolů. (Trvá to asi 2–3 minuty.) Přesuňte je do pekáčku. Rajčata rozpulte a rozestřete je v pekáčku okolo plátků ryby. Posypte je olivami a piniovými jadérky, dosolte a dopepřete. Vložte do trouby a 12–15 minut pečte, až bude ryba křehká. Opatrně vyjměte z trouby, posypte bazalkovými lístky a zakápněte trochou oleje.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz