Ingredience:
- 650g nových brambor, neloupaných, pečlivě omytých a podélně nakrájených
- sůl na vaření brambor
- 100g mraženého hrášku
- 200g konzervovaného lososa ve vlastní šťávě
- sůl a pepř na dochucení
- 200ml zakysané smetany
- 100g zralého sýra typu čedar, hrubě nastrouhaného
- 1 lžíci oleje na vymaštění misky
Postup:
Brambory zalijte vařící osolenou vodou (tak uchováte cenné látky) a vařte celkem deset minut, aby změkly, ale nerozpadaly se. Po osmi minutách varu k nim přisypte hrášek. Sceďte brambory s hráškem a nechte je trochu oschnout. Pak je vsypte do vymaštěné zapékací misky a trochu urovnejte, aby byly rozložené stejnoměrně. Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na nejvyšší teplotu.
Lososa odceďte a nechte odkapat, rozdělte na jednotlivé plátky a vmíchejte mezi brambory. Podle chuti osolte a opepřete. Lžící rozetřete smetanu na brambory. Pokrm posypte sýrem a zapékejte, dokud sýr nezačne zlátnout a smetana trochu ,bublat‘.
Zdroj: www.apetitonline.cz