Grilovaný siven s minirajčátky

Grilovaný siven s minirajčátky

Ingredience (4 porce):

  • siven 4 kusy (filety)
  • rajčátka cherry 250 gramů
  • cukr 30 gramů
  • bylinky 5 snítek (tymián, oregano)
  • olej olivový
  • pepř bílý (mletý)
  • sůl mořská
  • rukola 1 svazek
  • ořechy piniové 1 hrst
  • sýr Parmazán 30 gramů (jemně nastrouhaný)


Postup:

Rajčátka omyjeme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami a jemně pocukrujeme. Vložíme je pod rozehřátý gril a opékáme 10 - 12 minut, dokud rajčátka nedostanou zlatavěhnědou barvu. Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 80 °C a sušíme asi 1 hodinu. Rybí filety jemně osolíme a opepříme a necháme 20 minut odležet. Rukolu spaříme, rychle ji zchladíme v ledové vodě a osušíme. Vložíme ji do mixéru, přidáme piniové oříšky a najemno nastrouhaný parmazán, osolíme, opepříme a za postupného přilévání 6 lžic olivového oleje vše rozmixujeme na pastu. Odleželé filety sivena zprudka opečeme kůží dolů na 4 lžících olivového oleje, po 5 - 6 minutách je obrátíme, stáhneme plamen a pečeme ještě 2 minuty. Polosušená rajčátka rozdělíme doprostřed talířů, přidáme filety sivena a lehce je přelijeme rukolovým pestem.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz