Ingredience:
- 150g rýže
- sůl na vaření rýže
- 1 zralé rajče, oloupané a nakrájené
- 1 velkou cuketu, nakrájenou na kostičky
- 200g vařených krevet (zmražených nebo konzervovaných)
- hrst čerstvých bazalkových lístků, nasekaných na větší kousky
- 1 lžíci citronové šťávy a ještě trochu na zakapání
- 1 lžíci olivového oleje a ještě trochu na zakapání
- hrst natrhaného salátu
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Rýži propláchněte a uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě. Pět minut před koncem varu přidejte kousky rajčete a dovařte spolu s rýží – dostane daleko výraznější chuť. Hotovou rýži promíchejte a vsypte do mísy. Vsypte krevety Před přidáním mají mít pokojovou teplotu, zmražené můžete krátce povařit. Přidejte cuketu a bazalku. Citronovou šťávu smíchanou s olejem vlijte k zelenině a krevetám. Dobře promíchejte. Ochutnejte a salát případně ještě dochuťte solí a pepřem. Na talíře rozdělte salátové listy, navršte na ně rýži s krevetami a každou porci ještě zakápněte olejem a citronovou šťávou.
Zdroj: www.apetitonline.cz