Svěží krevetový salát s rýží

Svěží krevetový salát s rýží

Ingredience:

  • 150g rýže
  • sůl na vaření rýže
  • 1 zralé rajče, oloupané  a nakrájené
  • 1 velkou cuketu, nakrájenou  na kostičky
  • 200g vařených krevet (zmražených nebo konzervovaných)
  • hrst čerstvých bazalkových lístků, nasekaných na větší kousky
  • 1 lžíci citronové šťávy a ještě trochu na zakapání
  • 1 lžíci olivového oleje a ještě trochu na zakapání
  • hrst natrhaného salátu
  • sůl a pepř na dochucení


Postup:

Rýži propláchněte a uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě. Pět minut před koncem varu přidejte kousky rajčete a dovařte spolu s rýží – dostane daleko výraznější chuť. Hotovou rýži promíchejte a vsypte do mísy. Vsypte krevety Před přidáním mají mít pokojovou teplotu, zmražené můžete krátce povařit. Přidejte cuketu a bazalku. Citronovou šťávu smíchanou s olejem vlijte k zelenině a krevetám. Dobře promíchejte. Ochutnejte a salát případně ještě dochuťte solí a pepřem. Na talíře rozdělte salátové listy, navršte na ně rýži s krevetami a každou porci ještě zakápněte olejem a citronovou šťávou.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz