Ingredience (4 porce):
- filé 4 kusy ( s kůží)
- houby 200 gramů (čerstvé)
- vývar zeleninový 2,5 decilitrů
- smetana zakysaná 2,5 decilitrů (light)
- cibule 1 kus (menší)
- olej 4 lžíce
- šťáva citronová 4 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
Postup:
Do kastrolu nasypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem a citronovou šťávou a pomalu necháme svařit na čtvrtinu původního množství. Pak přimícháme zakysanou smetanu a omáčku už jen zvolna prohřejeme. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a zprudka je opečeme na polovině oleje. Osolíme je, přidáme jemně nakrájený česnek, společně krátce podusíme a pak houby přimícháme do připravené smetanové omáčky a uložíme ji v teple. Rybí filátka na straně bez kůže lehce osolíme a touto stranou je položíme na plech vytřený zbylou polovinou oleje. Vložíme je do trouby vyhřáté na 220 °C a upečeme je dozlatova. Rozdělíme je na talíře a každou porci přelijeme teplou omáčkou s houbami.
Zdroj: www.chutastyl.cz