Pečená rybí filátka s houbami na kyselo

Pečená rybí filátka s houbami na kyselo

Ingredience (4 porce):

  • filé 4 kusy ( s kůží)
  • houby 200 gramů (čerstvé)
  • vývar zeleninový 2,5 decilitrů
  • smetana zakysaná 2,5 decilitrů (light)
  • cibule 1 kus (menší)
  • olej 4 lžíce
  • šťáva citronová 4 lžíce
  • česnek 1 stroužek
  • sůl


Postup:

Do kastrolu nasypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem a citronovou šťávou a pomalu necháme svařit na čtvrtinu původního množství. Pak přimícháme zakysanou smetanu a omáčku už jen zvolna prohřejeme. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a zprudka je opečeme na polovině oleje. Osolíme je, přidáme jemně nakrájený česnek, společně krátce podusíme a pak houby přimícháme do připravené smetanové omáčky a uložíme ji v teple. Rybí filátka na straně bez kůže lehce osolíme a touto stranou je položíme na plech vytřený zbylou polovinou oleje. Vložíme je do trouby vyhřáté na 220 °C a upečeme je dozlatova. Rozdělíme je na talíře a každou porci přelijeme teplou omáčkou s houbami.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz