Sekaná s lososovou mozaikou

Sekaná s lososovou mozaikou

Ingredience (4 porce):

  • štika 400 gramů (filet, nebo z candáta)
  • losos 100 gramů (čerstvý nebo mražený )
  • losos 100 gramů (uzený)
  • bílek 2 kusy
  • smetana 1 dl
  • moučka škrobová 2 lžíce
  • pepř bílý (mletý)
  • sůl
  • máslo (na potření)


Postup:

Rybí filé jemně umeleme (nejlépe ještě polozmrzlé nebo hodně studené), promícháme s bílky, smetanou, škrobovou moučkou, solí a pepřem a ještě rozmícháme pomocí elektrického ručního mixéru na jemnou hmotu. Přidáme oba druhy lososa nakrájeného na kostky a již jen lehce. Promícháme. Směs rozložíme na potravinovou fólii, upravíme ji do válečku a zabalíme do fólie, kterou po obou stranách zavážeme. Sekanou vložíme do většího hrnce s vodou teplou asi 80 °C a hodinu vaříme. Pak sekanou opatrně přeložíme do pekáčku, odstraníme fólii, sekanou potřeme máslem, vložíme do trouby s horním pečením nebo grilem a při 200 °C ji ještě krátce opečeme, aby získala barvu.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz