Ingredience (4 porce):
- štika 400 gramů (filet, nebo z candáta)
- losos 100 gramů (čerstvý nebo mražený )
- losos 100 gramů (uzený)
- bílek 2 kusy
- smetana 1 dl
- moučka škrobová 2 lžíce
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- máslo (na potření)
Postup:
Rybí filé jemně umeleme (nejlépe ještě polozmrzlé nebo hodně studené), promícháme s bílky, smetanou, škrobovou moučkou, solí a pepřem a ještě rozmícháme pomocí elektrického ručního mixéru na jemnou hmotu. Přidáme oba druhy lososa nakrájeného na kostky a již jen lehce. Promícháme. Směs rozložíme na potravinovou fólii, upravíme ji do válečku a zabalíme do fólie, kterou po obou stranách zavážeme. Sekanou vložíme do většího hrnce s vodou teplou asi 80 °C a hodinu vaříme. Pak sekanou opatrně přeložíme do pekáčku, odstraníme fólii, sekanou potřeme máslem, vložíme do trouby s horním pečením nebo grilem a při 200 °C ji ještě krátce opečeme, aby získala barvu.
Zdroj: www.chutastyl.cz