Ingredience (4 porce):
- filé 4 porce (z platýze, nebo tresky )
- pomeranče 2 kusy
- máslo 25 gramů
- chilli omáčka 1 lžička (sladká)
- šťáva citronová 0,5 kusů
- nové koření 2 kuličky
- bobkový list 1 kus
- cibule 1 kus
- pomerančová kůra 1 lžička
- pepř mletý
- sůl
- rukola (na ozdobu)
Postup:
Do kastrolu vložte filety, zakapejte je šťávou z citronu, přidejte celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijte vše vařící vodou, aby byla filátka těsně ponořená. Postavte na vařič a velmi zvolna (voda by neměla vřít) vařte asi 15 - 20 minut. Mezitím okrájejte pomeranče až na dužninu, vykrájejte jednotlivé dílky a kostru pomeranče vymačkejte k rybám. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte chilli omáčku, dílky pomerančů, pomerančovou kůru a velmi krátce prohřejte. Ryby vyjměte, osušte na utěrce, přendejte na talíře, rozdělte na ně pomeranče a posypte rukolou.
Zdroj: www.chutastyl.cz