Rybí filety s pomeranči

Rybí filety s pomeranči

Ingredience (4 porce):

  • filé 4 porce (z platýze, nebo tresky )
  • pomeranče 2 kusy
  • máslo 25 gramů
  • chilli omáčka 1 lžička (sladká)
  • šťáva citronová 0,5 kusů
  • nové koření 2 kuličky
  • bobkový list 1 kus
  • cibule 1 kus
  • pomerančová kůra 1 lžička
  • pepř mletý
  • sůl
  • rukola (na ozdobu)

Postup:

Do kastrolu vložte filety, zakapejte je šťávou z citronu, přidejte celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijte vše vařící vodou, aby byla filátka těsně ponořená. Postavte na vařič a velmi zvolna (voda by neměla vřít) vařte asi 15 - 20 minut. Mezitím okrájejte pomeranče až na dužninu, vykrájejte jednotlivé dílky a kostru pomeranče vymačkejte k rybám. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte chilli omáčku, dílky pomerančů, pomerančovou kůru a velmi krátce prohřejte. Ryby vyjměte, osušte na utěrce, přendejte na talíře, rozdělte na ně pomeranče a posypte rukolou.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz