Ryba na olivovém oleji s kapary

Ryba na olivovém oleji s kapary

Ingredience (4 porce):

  • treska 4 kusy
  • citron 1 kus
  • rajčata sušená 4 kusy
  • olivy 4 kusy
  • kapary 2 lžičky
  • česnek 2 stroužky
  • petržel kadeřavá/kudrnka
  • olej olivový 4 lžíce


Postup:

Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou a zobou stran osolíme a opepříme. Sušená rajčata necháme dobře okapat a nakrájíme je na malé kousky. Odpeckujete olivy a jemně je nakrájejte. Kapary a česnek nahrubo nasekáme. Otrháme lístky petržele a jemně je nasekáme. To vše smícháme a plátky ryb ve směsi obalíme. Na vařič postavíme velkou pánev a rozpálíme vní olej. Ryby opékáme zkaždé strany 1-2 minuty. Nakonec k nim přisypeme zbytek kořeněné směsi a jídlo je hotové.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz