Ingredience (4 porce):
- treska 4 kusy
- citron 1 kus
- rajčata sušená 4 kusy
- olivy 4 kusy
- kapary 2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- petržel kadeřavá/kudrnka
- olej olivový 4 lžíce
Postup:
Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou a zobou stran osolíme a opepříme. Sušená rajčata necháme dobře okapat a nakrájíme je na malé kousky. Odpeckujete olivy a jemně je nakrájejte. Kapary a česnek nahrubo nasekáme. Otrháme lístky petržele a jemně je nasekáme. To vše smícháme a plátky ryb ve směsi obalíme. Na vařič postavíme velkou pánev a rozpálíme vní olej. Ryby opékáme zkaždé strany 1-2 minuty. Nakonec k nim přisypeme zbytek kořeněné směsi a jídlo je hotové.
Zdroj: www.chutastyl.cz