Candát se salátem z čočky a křenovou omáčkou

Candát se salátem z čočky a křenovou omáčkou

Ingredience (4 porce):

ČOČKA:

  • 200 g zelené čočky
  • 30 g špeku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 sterilované okurky
  • snítka majoránky
  • sůl
  • mletý pepř
  • cukr
  • vinný ocet

KŘENOVÁ OMÁČKA:

  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 50 ml bílého vína
  • 2 plátky toustového chleba
  • 30 g čerstvého křenu
  • 1 citron
  • mletý pepř
  • sůl

CANDÁT:

  • 700–800 g filetu z candáta
  • sůl
  • mletý pepř
  • 50 g másla
  • 50 g olivového oleje
  • 1 citron

Postup:

Namočenou a uvařenou čočku necháme okapat.
Na pánvi orestujeme nakrájený špek, jakmile se vypeče, přidáme jemně krájenou cibuli, česnek a nakládanou okurku. Dochutíme, majoránkou, solí, pepřem, cukrem, a vinným octem, vmícháme čočku.

Omáčku uvaříme z kuřecího vývaru a smetany, do které přidáme bílé víno, čerstvě nastrouhaný křen, bílé pečivo a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Filety z candáta osolíme, opepříme a opečeme na másle s olivovým olejem.

 

Podáváme na čočkovém salátu přelité křenovou omáčkou.

 

www.ceskatelevize.cz