Ingredience (4 porce):
ČOČKA:
- 200 g zelené čočky
- 30 g špeku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 sterilované okurky
- snítka majoránky
- sůl
- mletý pepř
- cukr
- vinný ocet
KŘENOVÁ OMÁČKA:
- 300 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany
- 50 ml bílého vína
- 2 plátky toustového chleba
- 30 g čerstvého křenu
- 1 citron
- mletý pepř
- sůl
CANDÁT:
- 700–800 g filetu z candáta
- sůl
- mletý pepř
- 50 g másla
- 50 g olivového oleje
- 1 citron
Postup:
Namočenou a uvařenou čočku necháme okapat.
Na pánvi orestujeme nakrájený špek, jakmile se vypeče, přidáme jemně krájenou cibuli, česnek a nakládanou okurku. Dochutíme, majoránkou, solí, pepřem, cukrem, a vinným octem, vmícháme čočku.
Omáčku uvaříme z kuřecího vývaru a smetany, do které přidáme bílé víno, čerstvě nastrouhaný křen, bílé pečivo a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Filety z candáta osolíme, opepříme a opečeme na másle s olivovým olejem.
Podáváme na čočkovém salátu přelité křenovou omáčkou.
www.ceskatelevize.cz