Ingredience (4 porce):
- 8 filetů mořského vlka
- hladká mouka
- olivový olej
- rozmarýn
- šalvěj
- máta
- kerblík
- petrželka
- bazalka
- citronová tráva
- máslo
- sůl
PŘÍLOHA:
- 200 g brokolice
- 100 g mrkve
- 200 g cukety
- 200 g červené a žluté papriky
- 100 g řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- oregano
- bazalka
- chilli
- petrželka
- černé olivy
Postup:
Filátka mořského vlka osušíme, osolíme a obalíme v mouce.
Mátu, kerblík, bazalku, petrželku a citronovou trávu najemno nasekáme.
Na pánvi s olivovým olejem necháme rozvonět snítku rozmarýnu a šalvěje, vložíme filátka nejprve kůží dolů a pečeme dozlatova, poté otočíme, vyjmeme bylinky a vložíme čerstvou nasekanou směs bylinek, kousek másla a odstavíme.
Růžičky brokolice a kolečka mrkve povaříme dvě minuty, poté prudce zchladíme (aby si uchovaly svoji barvu) a scedíme.
Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme najemno. Očištěnou cuketu a papriky taktéž nakrájíme na kolečka a proužky.
Na olivovém oleji orestujeme zeleninu, přidáme bylinky – oregano, bazalku, petrželku, chilli a černé olivy, ke konci zlehka osolíme a podáváme spolu se smaženým mořským vlkem. Na talíři poléváme bylinkovým máslem z výpeku od ryby.
Zdroj: www.ceskatelevize.cz