Mořský vlk se zeleninou

Mořský vlk se zeleninou

Ingredience (4 porce):

  • 8 filetů mořského vlka
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • máta
  • kerblík
  • petrželka
  • bazalka
  • citronová tráva
  • máslo
  • sůl

PŘÍLOHA:

  • 200 g brokolice
  • 100 g mrkve
  • 200 g cukety
  • 200 g červené a žluté papriky
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • oregano
  • bazalka
  • chilli
  • petrželka
  • černé olivy

Postup:

Filátka mořského vlka osušíme, osolíme a obalíme v mouce.
Mátu, kerblík, bazalku, petrželku a citronovou trávu najemno nasekáme.
Na pánvi s olivovým olejem necháme rozvonět snítku rozmarýnu a šalvěje, vložíme filátka nejprve kůží dolů a pečeme dozlatova, poté otočíme, vyjmeme bylinky a vložíme čerstvou nasekanou směs bylinek, kousek másla a odstavíme.
Růžičky brokolice a kolečka mrkve povaříme dvě minuty, poté prudce zchladíme (aby si uchovaly svoji barvu) a scedíme.
Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme najemno. Očištěnou cuketu a papriky taktéž nakrájíme na kolečka a proužky.
Na olivovém oleji orestujeme zeleninu, přidáme bylinky – oregano, bazalku, petrželku, chilli a černé olivy, ke konci zlehka osolíme a podáváme spolu se smaženým mořským vlkem. Na talíři poléváme bylinkovým máslem z výpeku od ryby.

 

Zdroj: www.ceskatelevize.cz