Hejk na smetaně se žampióny a pórkem

Hejk na smetaně se žampióny a pórkem

Ingredience:

  • 4 filety z hejka
  • 8 velkých žampiónů
  • 1 pórek
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 stroužek česneku
  • citrónová šťáva
  • máslo
  • hladká mouka
  • sůl


Postup:

Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, lehce potřeme česnekem a opečeme na másle z obou stran. Tekutinu, kterou ryba případně pustí, prudce odpaříme a přilijeme smetanu. Přidáme oloupané a na čtvrtiny či osminy pokrájené žampióny, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut při nízké teplotě. Pak přidáme kolečka pórku, necháme je změknout (na skus) a omáčku dosolíme a zahustíme máslem rozhněteným s hladkou moukou nebo granulovanou jíškou. Možství omáčky regulujeme přidáním mléka.

 

www.toprecepty.cz