Ingredience (8 rybiček):
- 1 jablko
- 1 malá konzerva tuňáka v oleji
- 1 lžíce nízkotučné majonézy
- 8 plátků celozrnného chleba
- 1 lžíce másla
- jemně pokrájená ředkvička, pažitka nebo sezamová semínka na obalení
Postup:
Jablko oloupejte, odstraňte jádřinec a nastrouhejte na jemném struhadle. Tuňáka vyjměte z konzervy a nechte okapat. V misce smíchejte připravené jablko, tuňáka i majonézu a vzniklou pomazánkou natřete polovinu chlebů. Vytvořte sendviče. Vykrajovátkem vytvarujte ze sendvičů po dvou až třech rybičkách. Horní stranu (tam, kde ryby mají šupiny) potřete máslem a částečně obalte v pokrájené zelenině nebo v semínkách.
Zdroj: www.apetitonline.cz