Ingredience ( 4 porce ):
- mořský vlk 4 kusy
- rýže Arborio 300 gramů
- cibule šalotka 2 kusy
- víno bílé 200 mililitrů
- mandlové mléko 300 mililitrů
- kopr 1 svazek
- vývar rybí 300 mililitrů (nebo voda)
- vejce 4 kusy
Postup:
Najemno nakrájenou šalotku zlehka zpěníme na olivovém oleji. Přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Pomalu vaříme, postupně dle potřeby přiléváme vývar, dokud se rýže neuvaří na skus. Poté přidáme mandlový nápoj a nasekaný kopr. Vejce vaříme ve vroucí vodě 7 minut, oloupeme a osolíme. Filátko z mořského vlka osolíme a opečeme na rozpálené pánvi, ke konci pečení přidáme bylinky.
Zdroj: www.igurmet.cz