Filátko z mořského vlka na koprovém rizotu

Filátko z mořského vlka na koprovém rizotu

Ingredience ( 4 porce ):

  • mořský vlk 4 kusy
  • rýže Arborio 300 gramů
  • cibule šalotka 2 kusy
  • víno bílé 200 mililitrů
  • mandlové mléko 300 mililitrů
  • kopr 1 svazek
  • vývar rybí 300 mililitrů (nebo voda)
  • vejce 4 kusy

Postup:

Najemno nakrájenou šalotku zlehka zpěníme na olivovém oleji. Přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Pomalu vaříme, postupně dle potřeby přiléváme vývar, dokud se rýže neuvaří na skus. Poté přidáme mandlový nápoj a nasekaný kopr. Vejce vaříme ve vroucí vodě 7 minut, oloupeme a osolíme. Filátko z mořského vlka osolíme a opečeme na rozpálené pánvi, ke konci pečení přidáme bylinky.

 

Zdroj: www.igurmet.cz