Krevety na koriandru

Krevety na koriandru

Ingredience:

  • krevety 0,8 kilogramů (větší, nevyloupané)
  • koriandr 1 svazek ( čerstvý)
  • česnek 5 stroužků
  • šťáva limetková (z půlky limetky)
  • smetana na vaření 1 kelímek
  • sůl 1 lžička
  • cukr 1 lžička
  • máslo


Postup:

Krevety zbavíme hlav, oloupeme. Na pánvi přepustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnek, šťávu z limety, sůl, cukr, smetanu na vaření a nasekaný koriandr. Směs zhruba dvě minuty restujeme a pak přidáme vyloupané krevety. Opékáme na mírném ohni ještě 10 minut, dokud krevety nezměknou (to poznáme podle toho, že se mírně stočí a zrůžoví). Podáváme s vařenou rýží Basmati.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz