Ingredience:
- krevety 0,8 kilogramů (větší, nevyloupané)
- koriandr 1 svazek ( čerstvý)
- česnek 5 stroužků
- šťáva limetková (z půlky limetky)
- smetana na vaření 1 kelímek
- sůl 1 lžička
- cukr 1 lžička
- máslo
Postup:
Krevety zbavíme hlav, oloupeme. Na pánvi přepustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnek, šťávu z limety, sůl, cukr, smetanu na vaření a nasekaný koriandr. Směs zhruba dvě minuty restujeme a pak přidáme vyloupané krevety. Opékáme na mírném ohni ještě 10 minut, dokud krevety nezměknou (to poznáme podle toho, že se mírně stočí a zrůžoví). Podáváme s vařenou rýží Basmati.
Zdroj: www.chutastyl.cz