Rybí satay s tandoori masala

Rybí satay s tandoori masala

Ingredience:

  • 400 g filetů z tresky, bez kostí a kůže
  • 2 lžíce pasty Tandoori masala (koupíte v supermarketech v regálech s mezinárodní kuchyní)
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, nasekaného najemno
  • 100–150 ml kokosového krému
  • 2 lžíce oleje + další na opékání

NA DIP:

  • 2 kelímky sojanézy
  • sůl
  • hrst nasekaného koriandru
  • šťáva z 1 limety


Postup:

Rybí filety nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a nechte na něm zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Přidejte tandoori masalu a ještě krátce orestujte. Směs nechte vychladnout a spolu se špetkou soli ji přidejte k rybám a promíchejte spolu s vejcem a kokosovým krémem (to přilévejte pomalu, aby směs nebyla moc řídká). Na krátké bambusové špejle tvarujte ze směsi válečky. Opečte je na pánvi na troše oleje ze všech stran. Mezitím smíchejte všechny suroviny na dip a podávejte ho k opečené rybě.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz