Grilovaný halibut

Grilovaný halibut

Ingredience:

  • 4 filety bez kůže (celkem asi 500g)  z bělomasé ryby, například tresky
  • olej k vymazání pekáče a potření masa
  • 4 plátky šunky, nejlépe pršutu
  • 50g nastrouhaného sýra typu čedar
  • 2 jarní cibulky, šikmo pokrájené
  • sůl a pepř

Postup:

Předehřejte gril na vysokou teplotu a mírně vymastěte velký nízký pekáč. Plátky ryby z obou stran mírně osolte a naskládejte je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté je potřete trochou oleje. Dvě minuty grilujte. Přidejte šunku a sýr. Vyjměte pekáč, obraťte filety a na každou položte čtvrtinu šunky. Smíchejte sýr s cibulí, směs rozdělte na rybí plátky a ještě mírně ochuťte solí a pepřem. Vraťte pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podávejte se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice nebo osmahnuté bílé zelí.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz