Ingredience:
- 4 filety bez kůže (celkem asi 500g) z bělomasé ryby, například tresky
- olej k vymazání pekáče a potření masa
- 4 plátky šunky, nejlépe pršutu
- 50g nastrouhaného sýra typu čedar
- 2 jarní cibulky, šikmo pokrájené
- sůl a pepř
Postup:
Předehřejte gril na vysokou teplotu a mírně vymastěte velký nízký pekáč. Plátky ryby z obou stran mírně osolte a naskládejte je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté je potřete trochou oleje. Dvě minuty grilujte. Přidejte šunku a sýr. Vyjměte pekáč, obraťte filety a na každou položte čtvrtinu šunky. Smíchejte sýr s cibulí, směs rozdělte na rybí plátky a ještě mírně ochuťte solí a pepřem. Vraťte pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podávejte se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice nebo osmahnuté bílé zelí.
Zdroj: www.apetitonline.cz