Ingredience:
- 4 filety z mořského vlka
- mořská sůl
- černý pepř
- olivový olej
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 citróny
- 300 g brambor
- 50 g másla
- 2 lahůdkové cibulky
Postup:
Stranu s kůží důkladně osolíme a opepříme. Filety zprudka opečeme do zlatohněda na rozpálené pánvi na trošce olivového oleje. Nejdříve opečeme na straně s kůží, pak i z druhé strany. Před koncem opékání přidáme na pánev (ne na ryby) 2 lžíce třtinového cukru, který necháme rozpustit. Pak přidáme šťávu ze 2 citrónů, povaříme a kroužením pánve filety obalíme v připravené omáčce.
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. V malém kastrolu rozpustíme máslo spolu se 4 lžícemi olivového oleje. Uvařené brambory s trochou vody (v níž se vařily) a rozpuštěným máslem rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí.
www.kuchynelidlu.cz